We hebben steeds meer strijd van binnen

Soms lijkt het wel alsof we alles zelf op moeten lossen. Maar volgens mij hebben we de ander juist zo van node. Als je alles in je eentje moet doen raakt je hoofd overvol omdat er alleen maar bijkomt en niet wordt opgelost of ge-uit. Het woord geuit zegt het eigenlijk al. Er gaat niets meer uit, er komt alleen maar bij met stress en burn-out tot gevolg.

Vroeger richten we de strijd veel meer naar buiten en zaten we niet met zoveel opgekropte gevoelens. Woordenwisselingen gingen vroeger over straat, zonder daarbij geweld te gebruiken. Eikel, mafkees, wat moet je van me, ga toch weg, was in de Pijp in Amsterdam in mijn jeugd veel te horen. Maar wat is er nu aan de hand?

Kunnen we maar beter zwijgen?

Mogen wij niet meer zeggen wat wij denken, is de wereld zo gevaarlijk geworden om ons heen? Moeten we onze woorden zo afwegen dat we maar besluiten dat het beter is om te zwijgen?

Juist doordat we vanbinnen zo zijn opgefokt kan dat al snel exploderen als iemand iets tegen ons zegt wat ons niet bevalt. Zijn we daar bang voor? Hoe zouden we dat eens kunnen doorbreken?

Waarom zitten we innerlijk zo vol?

Dat lees je in mijn volgende blog

Afdrukken E-mailadres

Zonnebloemweg 74A
1338 TV - Almere Buiten

M: 06 20 44 44 34
T: 036 54 50 944
E-mail: info@robertjanderoo.nl

KvK 60058242

       

Nieuwsbrief

Meld je aan als vriend en
ontvang ons laatste nieuws