Werkgroep persoonlijk leiderschap

Uitdagingen voor ondernemers 

Ondernemers worden geconfronteerd met een steeds sneller veranderende wereld. De complexiteit neemt toe, evenals de druk op de organisaties om excellent te presteren en de druk die mondige klanten uitoefenen. De ontwikkelingen gaan steeds sneller en de medewerkers verlangen steeds meer persoonlijke aandacht.

Deze trend stelt ook hogere eisen aan ondernemers. Vakinhoudelijke kwaliteiten zijn van belang, maar deze kwaliteiten alléén zijn ontoereikend geworden. De vorming en ontwikkeling van ondernemers wordt steeds belangrijker om de gemeenschappelijke doelen van de organisatie te bereiken. 

bedrijven 5Organisaties veranderen ook, doordat mensen groeien in bewustzijn, steeds meer zelfstandig willen zijn en meer autonomie over hun eigen werk willen hebben. Ook dat vraagt om nieuw leiderschap, authentiek en verbindend.

Medewerkers zijn steeds bewuster en hebben meer kennis, waardoor zij sneller merken of de leiders in de organisatie werken vanuit macht of hun kracht. De acceptatie van macht is afgenomen, waarachtigheid, betrouwbaarheid en oorspronkelijkheid zijn daar voor in de plaats gekomen. Leidinggevenden moeten daarom vanuit hun eigen authenticiteit een energie uitstralen die medewerkers inspireert en hen beweegt hun doelen te behalen. 

Ondernemen vanuit deze innerlijke kracht en manier van zijn, vereist allereerst een antwoord op de vraag wie jij werkelijk bent en waar jij voor wilt staan.

Persoonlijke ontwikkeling 

Met behulp van persoonlijke ontwikkeling kun je de uitdaging aangaan om jezelf te herontdekken in alle facetten van je Zijn.
Je investering in jezelf levert je inzichten en mogelijkheden om oude patronen en conditioneringen los te laten. Zo ontdek je wie je werkelijk bent, met al je persoonlijke kwaliteiten en kernwaarden. Je maakt jezelf onafhankelijk van je omgeving en bent minder beïnvloedbaar voor wat anderen van je verwachten. Dat stimuleert je persoonlijke ontwikkeling en vormt de sleutel tot leiderschap. 

Het startpunt voor persoonlijke ontwikkeling is inzicht in je zelf. Zelfkennis is de basis voor het maken van betere keuzes.

Leiderschap

De kwaliteiten die je bent gaan herkennen in jezelf, kun je als onderdeel van je leiderschap op een natuurlijke manier integreren en verder tot uitdrukking brengen. Dat helpt je per saldo om jouw leiderschap op een authentieke manier vorm te geven en hierin succesvol te zijn. Het draagt bij aan de volgende leiderschapskwaliteiten:

 • Flexibiliteit en oplossingsgerichtheid

  Je vergroot je flexibiliteit en bent open-minded, zonder oordeel. Je vertrouwt op je innerlijke wijsheid en durft deze te volgen
 • Eenheidsbewustzijn

  Je kunt je beter verbinden met jezelf, met anderen en met de wereld. Je neemt waar en waardeert de verscheidenheid van mensen.
 • Inspiratie en ontwikkeling

  Je creëert een leeromgeving waarin je het beste in mensen naar boven haalt, waardoor ze kunnen groeien en bloeien. Door vanuit jouw authentieke zelf te zijn en te handelen, gun je anderen hetzelfde
 • Vanuit integriteit zet je makkelijker je ego opzij en maak je jezelf, samen met de ander, dienstbaar aan het gemeenschappelijke doel. Vanzelfsprekend neem je de verantwoordelijkheid voor je eigen daden.

Groepswerk

bedrijven 4Trainingen voor persoonlijk leiderschap worden in een kleine groep beoefend, zodat we ook veel van elkaar leren. Per werkgroep zijn er maximaal 10 deelnemers.
We werken aan onszelf in samenwerking met anderen. Door in deze sessies ook mijn paranormale gave in te zetten, start er een bijzondere zoektocht naar jouw persoonlijke groei, om zo het beste uit jezelf te halen.

Voorwaarden voor deelname

 • Wat er in de werkgroep gebeurt en besproken wordt blijft absoluut onder de deelnemers.
 • Respect voor mening van een ander. 
 • Geen discussie, want het gaat er niet om wie gelijk heeft. We gaan elkaar niet overtuigen, maar spiegelen elkaar in onze opvattingen.
 • We werken niet met verstandelijk oordelen, maar alleen met onze waarneming.
 • Je wilt daadwerkelijk meewerken aan de ontwikkeling van jezelf en die van de ander.
 • Als je je na drie sessies bij de groep hebt aangesloten, dan kom je ook zo vaak mogelijk. 

De training vindt elke 3e donderdag van de maand plaats van 20.00 tot 22.00 uur, ontvangst vanaf 19.45 uur. Trainingslocatie is de praktijk aan de Zonnebloemweg 74A in Almere-Buiten.

De kosten bedragen € 60,00 excl. BTW per avond (maandelijkse factuur), inclusief koffie en thee.

Kom het eens drie maanden proberen!

“Vandaag is de dag dat het risico om opgevouwen in de knop te blijven zitten, groter is dan het risico om te bloeien. Meld je nu dus aan!

Afdrukken E-mailadres

Zonnebloemweg 74A
1338 TV - Almere Buiten

M: 06 20 44 44 34
T: 036 54 50 944
E-mail: info@robertjanderoo.nl

KvK 60058242

       

Nieuwsbrief

Meld je aan als vriend en
ontvang ons laatste nieuws